Så nära, men ändå inte

En kort jaktrapport från i lördags när Grim och jag var tillbaks för fjärde gången på en mark som ligger i närheten hemifrån. Med tanke på kylan beslutades att vi skulle ta två korta såtar innan lunch, och avsluta med en lite större såt.

I första såten hittade vi ingenting.
I andra såten fanns länets samtliga älgar på besök, vilka inte var lovliga såklart.
I tredje såten blev det däremot lite mer spännande!

För att göra en lång historia kort: Grim får upp gris där en annan hund nyligen släppt efter att ha ståndskallat en stund, myrmark och tätt som fasen. Jag lyckas smyga in på det där och ser ett stort huvud på ett vildsvin, dock är det helt omöjligt att avgöra om det var skjutbart eller inte på grund av alla träd och grenar överallt. Grim får några rejäla utfall på sig men det är så tätt att jag endast ser konturer emellanåt, trots att ett av utfallen endast är tre meter från mig!

Efter att ha stått i ca 15 minuter totalt så går det loss ytterligare en gång, och från ingenstans kommer en arme av små randiga och skrikande kultingar. De finns på höger sida, vänster sida, framför mig, bakom mig. Överallt! Efter mycket tjat lyckas jag koppla Grim och går med långa benet före det korta därifrån och släpper i andra delen av såten istället, tyvärr inget vilt på den sidan.

Ja, så kan det gå! Dags att införskaffa sig ett par rejäla kevlarbyxor kanske…?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar