Premiär för ravioli!

Idag har jag testat att göra ravioli för första gången. För utseende fick jag nog inte så väldans höga betyg, men för smak tror jag minsann att jag till och med vågat bjuda in vem som helst till bords. Nu är det finslipning till nästa gång, och effektivisering.

Jag valde att fylla min ravioli med älgfärs. Kryddade den med salt och svartpeppar, avslutade med lite riven parmesan.

 


Tomatsåsen
var ett rejält hittepå av det som fanns hemma, men den blev väldigt god. Den fick koka ihop sig i ca 45 minuter på låg värme.
1 st Scharlottenlök
400 g hela plommontomater i burk (klipp isär med sax)
1 fintärnad morot
1 vitlöksklyfta
En nypa salt
1 dl vitt vin
En näve färsk finklippt basilika
Salt och peppar
Lite olivolja

Så själva pastadegen
5 dl durumvetemjöl
4 ägg

Häll upp mjölet på bakbordet, gör en grop och knäck i äggen. Gör en större grop än jag gjorde på bilden så slipper det rinna över. Ta en gaffel och rör om äggen och ta i lite mer mjöl åt gången. Knåda sedan in så mycket mjöl som behövs, tills degen blir slät och fin. Arbeta den ordentligt för hand, uppemot 10 minuter är perfekt. Lägg sedan i plastfolie och in i kylen i minst 30 minuter.

Dela degen i fyra delar. Använd en pastamaskin för att kavla ut degen till tunna längder. Här finns det säkert en miljon olika betydligt mer effektiva sätt än jag gjorde. Jag använde en rund form och stansade ut degbitar. Fyll sedan med köttfärsen och ”lägg locket på” så att säga. Jag penslade kanterna med lite vatten så att de skulle sitta ihop ordentligt.

Koka sedan i välsaltat vatten i ca tre minuter. Sedan är det klart, bara sleva upp och servera och njuta av ett väl utfört arbete. 🙂

Smaklig spis!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar