Ny mark och nya människor

Jag tog ledigt sådär mitt i veckan för att åka på älgjakt med hundarna, på ny mark och med nya människor.

Eftersom Hebbe varit halt ville jag inte sätta fart på honom för tidigt, så jag tog enbart med mig Grim. Fyra andra hundförare och jag släpptes lös från olika håll i såten och Grim hittade efter ett tag vildsvin inne i en tät ungskog. Efter att ha stått still ett tag gick det loss och Grim följde efter ca 2 km. Kvar bland ytterligare djur stod jag och gjord mitt bästa för att få djuren att röra sig, det gick inte så bra. När jag inser att Grim och vildsvinet han följer efter kommer att komma tillbaks ringer jag upp pejlen och kallar in honom. Efter en liten påminnelse så kommer han tillbaks i sina bakspår, och vi fortsätter trampa runt.

Grim sticker iväg direkt och dammsuger av resten av området och får upp ytterligare ett djur som sätter av i fart i en stor cirkel i det täta för att sedan stanna. Tyvärr hinner Grim släppa innan jag hinner fram, och jaktledaren beordrat patron ur och samling vid jaktstugan.

Resten av dagen blev dessvärre ingen höjdare för oss, men det beror nog snarare på avsaknaden av vilt i såten än min och Grims prestationer. Och det var inte bara Grim som inte hittade vilt i såtarna. På viltparaden låg dock till slut en spetshjort, tre älgar och ett vildsvin. En riktigt härlig dag i skogen blev det!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar