Micro-träning

Jäklar i min lilla låda vilka duktiga hundar jag har!!
Jag fortsätter med mina små korta spårträningar på lunchen. Idag, liksom senast, la jag ett spår med rådjursklöv och ett med vildsvinsklöv.

Spårstart på hårt underlag där jag åter igen medvetet korsat spåren flera gånger och lagt dem rätt tight. Spåret med rådjur, som var tillägnat Hebbe, fick bli helt rakt eftersom jag aldrig spårat på hårt underlag med honom tidigare. Spåret med vildsvinsklöven fick två vinklar på asfalten innan det gick ut på gräsmattan och över rådjursspåret igen.

Grim fick gå först. Han passerade rådjursspåret och tog vildsvinsspåret direkt. Han gick över första asfalten, ut på gräset där vi fick stanna till för att ge plats åt en lastbil som backade till mot lastkajen. Perfekt sätt att tagga ner och få störning. Sedan iväg igen. Första vinkeln gick kant i kant med kantstenen mot gräsmattan, där gick han rakt fram två meter innan han ringade och gick tillbaks och tog spåret på asfalten igen. Därefter inga konstigheter alls, jag valde att bryta direkt efter sista vinkeln.

Hebbe tyckte det var lite konstigt. Spåra? På lunchen? Vi brukar ju gå på promenad utanför grindarna. Med Grim. Han markerade spårstarten på rådjuret direkt men inte förrän jag uppmanade honom att ”ja – ta spår” så gick han iväg. Sedan gick han som tåget, spårnoga och kontrollerat. Övergången till gräs var inga problem, däremot ökade han farten rejält där. Helskumt för Hebbe att inte har spårslut, han tyckte inte att mattes belöningsgodis, kramar och bus var tillräckligt. På väg tillbaks till hundgården fick jag släpa honom, han var liksom inte klar med spåret.

Åter igen ett så himla bra exempel på hur enkelt det är att göra spårövningar. De behöver inte vara fyra kilometer långa som ska ligga 24 h, eller ens ha blod i sig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar