Kastrerad!

Igår tog hormonerna över förståndet hos Hebbe och han gick rejält över gränsen! I ren affekt skrev jag till Nina på Vettris och frågade om att göra en ny kemkastrering på honom. Jo då – vi var välkomna ner idag på morgonen.

image

Hebbe har alltid varit mycket hanhund. Väldigt mycket hanhund. För två år sedan satte vi in ett chip för ett halvår, rätt omgående märkte vi skillnad genom att han inte var lika intresserad av dottern och hennes tjejkompisar längre. Tiden har gått och jag har naivt trott att kastreringen brutit beteendet. Men så sista veckan har Grim och Hebbe bråkat mycket mer, och Hebbes intresse för fläckar på backen har ökat till en obstinat nivå. Igår rann bägaren över för oss båda, fast på olika sätt.

image

Sent igår kväll blev jag att tänka på om vi inte skulle kastrera honom på riktigt istället. För att slippa ett sådant här återfall, att slippa tänka på det. Även om han är världens bästa jakthund så är han inte tänkt att gå i avel. Jag skrev ett nytt meddelande till Nina ”hur snart kan ni göra en riktig kastrering på honom”?

image

Fastande och intet ont anande åkte jag ner med prinsen till Vettris i Bålsta i morse. De lyckades hitta en glugg i kalendern redan på förmiddagen. Här talar vi åter igen om extremt hög kundservice – jag är oändligt tacksam.

image

Jag hämtade ut honom på eftermiddagen och han fick hänga med till jobbet en sväng. Trött och hängig, men tillräckligt pigg för att lukta på kissfläckar utanför. Knäppstare…

image

Det har gått fint även nu på kvällen. Grim visar fin respekt och håller sig på avstånd när Hebbe morrar åt honom, annars ligger han gärna så nära han får. Visst känner han av att Hebbe inte är helt hundra. Nu ligger de i varsitt rum så Hebbe kan få sova i lugn och ro.

image

Jag känner mig nöjd och trygg i mitt (vårt) beslut, även om det kom väldigt snabbt. Jag tror att Hebbe också kommer må bättre av detta i slutändan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar