Harjakt med stövare

14 februari 2016

Igår var jag medbjuden på harjakt med stövare. Fantastiskt roligt! Tyvärr blev det inget skjutet för mig, jag hade chans på två harar som kom i pass.
1602142-lewaiskogen

Den första kom för fort, den andra bedömde jag var på för långt avstånd och när den väl kom närmre sprang den bakom ett fallet träd och skottillfälle fanns inte. När haren sedan kom i samma spår tillbaks efter ca fem minuter upptäckte den mig och kastade sig bakom en grantätning när jag fick upp bössan. Ett innehållet skott får aldrig klandras, säger alltid min gode vän till mig – och visst är det så även om jag grämer mig en hel del såhär i efterhand.

Vi kunde knappast få bättre förutsättningar med spårsnö och sol. Två harar blev skjutna för den här schillerstövaren.
1602141-lewaiskogen

Totalt fem harar (ja, det saknas en på bilden!) och en räv blev resultatet för jaktlaget. Och jag har med mig ytterligare erfarenheter att ta med mig till nästa gång!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar