Förmiddagsjakt med nytt gäng

I söndags var jag medbjuden som passkytt på en lite mindre mark som jagades av med två underbara münsterländer. Blev avsläppt längs passlinjen på ”Generalpasset” vilket kändes hoppfyllt. Ordentligt taggad tog jag pass och laddade bössan. Rätt snabbt kom två rådjur ca 100 meter ifrån mig, dessvärre med både träd och enebuskar i vägen för ett säkert skott.

Efter ett tag kommer så ytterligare ett rådjur mellan mig och passgrannen, denna gång saknades istället kulfång. Tacksam över att jag är noga med att på pass ta ut skjutriktningar, avstånd och kontrollera kulfång. Då slipper man ta sådana beslut när djuren väl dyker upp. Tyvärr blev det inget avlossat skott för mig denna dag, men vad gör det när man har trevligt sällskap?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar