Blodöra

Grim har ett så kallat blodöra. Troligtvis har han slagit i örat någonstans. Han har aldrig haft några problem med det tidigare men nu har det svullat upp och blivit rejält tjockt.

image

Efter att ha konsulterat per telefon med ”min” veterinär – Monica Stavenborn – så bestämdes att örat behövde tittas på. Så ner till Vettris i Bålsta på drop-in tiden i tisdags. Grim var inte så imponerad av att bara sitta still och vänta på sin tur, men skötte sig ändå drägligt (för att vara en hund som bor, lever och arbetar på landet och aldrig träffat andra hundar annat än i skogen på jakt typ).

image

Gulliga Nina, som tillsammans med hennes man driver Vettris i Bålsta, och Grim sitter och socialiserar i soffan.

Hur som helst så konstaterades att han har en infektion i örat/hörselgången. I och med denna så skakar han på huvudet lite mer och då irriterar det den skadade öronlappen som svullnar upp. Veterinären vill helst inte tömma örat och jag delar hennes teori kring det. . Så nu behandlar vi örat med Betnovat och byter från det superhögenergifoder han får nu (eftersom han äter så dåligt av allt!) och testar Magnussons spannmålsfria Meat & Biscuit Grain Free och toppar med lite olja för att få upp fetthalten. Hoppas bara svullnaden går ner nu och inflammationen i örat läker.

Så nu får vi se hur det går. To be continued, typ…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar