Ytterlår från rådjur, smörstekta kantareller och blomkålsgratäng

Snubblade över en hel hög med gula kantareller i skogen idag. Fyllde mössan och fick lite feeling för matlagningen igen, efter att ha riktigt kört fast i matlagningen. Som ofta så improviserar jag och låter inspirationen kommer vart efter.

Smörstekta kantareller… Mmm, kan nog bli fint med ett ytterlår från rådjur. Och varför inte en blomkålsgratäng. Och det blev riktigt bra måste jag säga.

Stekte köttet på snabbt på hög värme i grillpannan. Salt och peppar runt. Därefter in i ugnen, 165 grader, tills innertemperaturen nått 48 grader.


Passa på att koka blomkålsbuketter i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll sedan av vattnet. I en annan kastrull, bryn lite finhackad vitlök och purjolök och slå på 2-3 dl grädde och låt puttra på svag värme i minst 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Slå över grädden över blomkålen och strö över lite riven ost.

In med köttet i aluminiumfolie och låt det vila tio minuter. Jag la på lite färsk chili och timjan.

Medan köttet ligger och mummar till sig, in med blomkålsgratängen i ugnen ca 10 minuter i 225 grader.

Och så slutligen. Smörstek kantarellerna. Jag fick slut på steksmör så jag fick ta normalsaltat Bregott, det blev faktiskt fin smak av det! Sedan är det klart. Bara lägga upp på tallriken och dutta på lite balsamico här och där. Smaklig spis!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar