Ytterlår från rådjur och syltad rättika

Kvällens middag fick bli ”man tager vad man haver”. Ut och rota i viltfrysen, en bit ytterlår från rådjuret min man fällde i november blev en lagom stor bit som jag bedömde skulle hinna tina upp under tiden dottern och jag är i stallet. Hann också skiva ner lite rättika och lägga den i ättiklag (1 dl ättiksprit 12%, 2 dl vatten, 1 krm salt, 1 msk socker) så den skulle få mumma till sig.

Stekte köttet sedan snabbt i grillpannan, kryddad med pressad vitlök, färsk timjan och salt. Sedan in i ugnen i 125 grader tills innertemperaturen nått 57 grader. Därefter fick köttet vila i aluminiumfolie i ca 10 minuter innan jag skar centimetertjocka skivor.

Till detta hade jag en enkel blandsallad, färsk blomkål, en rödvinssås och hasselbackspotatis. Jösses, hur ska jag orka rulla ut i snön nu och locka räv kan man undra? 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar