Water the rooth – enjoy the fruit!

18 februari 2016

Plötsligt händer det! Belöningen som kommer som kvitto på allt nedlagt arbete på hundskrället!

Grim, vår ettåriga Wachtel/jämte, är som en virvelvind. Inte stressad utan bara nyfiken och glad i livet – och glad i skor, elsladdar, Barbiedockor och soffbord. Trots att han är oerhört lättlärd så är helt naturligt hans impulskontroll ständigt före. Till exempel på våra promenader. Allt luktar så mycket mer intressant än den som hindrar honom att komma fram tillräckligt fort i andra sidan av kopplet. Oavsett om denne erbjuder oxfilé, lek eller gos.
16021703-lewaiskogen

I förrgår på vår dagliga skogspromenad passerade vi en nyupptrampad viltstig med vildsvinsspår. Båda hundarna kastade sig i sina koppel och visade tydligt att ”här är det, matte!! stigen till allt roligt!”. Och jag berömde dem, såsom jag brukar berömma dem när de spontant visar intresse för det vilt jag vill att de ska jaga. De fick lukta en sväng, men så gick vi vidare ner till vattnet och fick sedan tillbaks samma väg vi kom.

Av någon outgrundlig anledning så går haken upp på Grims koppel ca 10 meter innan vi kom tillbaks till viltstigen. Jag hinner inte tänka utan ropar högt GRIM och ser honom vända i sitt första galoppsprång mot friheten och komma och sätta sig ”fot” vid min sida. Jag kopplar sedan snopet försiktigt upp honom och berömmer honom lika entusiastiskt som jag gör när han kommer på inkallningar när vi tränar på tomten eller i köket. Jag andas ut och fortsätter hem med en underbar känsla av att ”ja, kanske har det fastnat något trots allt”. Min lilla prins, virvelvinden Grim. Kanske kan bli något av dig ändå. 🙂
grim1511

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar