Vilken jakt det blev i lördags!

I lördags var Hebbe och jag och jagade på en mark ett par mil hemifrån. Jag har varit där tidigare, oftast har jag Grim med mig då det är mycket vildsvin, kron och älg på marken. Men denna gång var Grim på annat uppdrag så Hebbe fick följa med. Han har ju faktiskt visat senaste jakterna att han jagar både älg och gris, vilket förvånat mig en hel del.

Hur som. Stefan som var ansvarig för oss hundförare släppte på rådjur dagen till ära, utöver vildsvin fanns det fyra kronkavlar och en älgkalv kvar på kvoten. Vi gick två hundförare från norra delen och två från södra med ambitionen att mötas i mitten.

Tänk så många härliga människor jag lärt känna genom jakten! Så roligt att få hänga med härliga Dominique.

Jag släpper Hebbe som redan vid bilen börjat vinda in något i nosen. Han drar iväg som en avlöning och ringar stort runt mig. Efter ett idogt sökande så finner han till slut en grupp rådjur som går förbi passkyttar som inte har möjlighet att skjuta.

Drevet går sedan plötsligt förbi mig på ca 50 meter och över mina spår, tyvärr kan inte heller jag skjuta. Hebbe bryter och kommer till mig snabbt innan han ger sig av igen. Han hinner med ett par skall innan det smäller. Ett rådjur skjutet, troligtvis det han släppte när han kom till mig.

Min Hebbe-prins! <3

Vi fortsätter vår skogsvandring söder ut. Efter en stund får han upptag på en större kronhjort som går förbi en passkytt, men den var naturligtvis inte lovlig idag. Passkytten upplever att det är djur som står i närheten av henne, så när Hebbe är tillbaks så går vi bakom hennes pass. Hebbe får upp ytterligare ett djur som han har ett kort drev på, oklart vad.

Ännu en gång får Hebbe upp något, ett drev som går ut ur marken. 10 minuter senare vänder det in igen och förbi en passkytt som förvaltar läget. Rådjur nr 2 fällt för Hebbe.

Det tar nästan 15 minuter för Hebbe att komma tillbaks till mig, trots att han genar en bra bit i sina bakspår. Jag sätter mig på knä och tar emot honom med öppna armar. Han är så glad, och jag är så stolt! Vi tar oss en liten fruktstund, eller ja – jag äter choklad och Hebbe får en banan. Det var tydligen en lyckad taktik, för han hinner knappt tugga upp förrän han sticker iväg. På min b-bark kan jag se att han ca 30 sekunder senare börjar skälla. Ett par skall senare kommer rådjur förbi passkytten som skjuter. Hebbe fortsätter följa efter ytterligare ett rådjur och driver det en bra stund innan han släpper. Innan vi avslutar hinner Hebbe med ytterligare ett rådjursdrev.

Fruktstund!

Hebbe, min prins. Som han har jobbat och jobbat och jobbat denna jaktsäsong. Haft så otroligt fina drev och varit så envis och hittat vilt, men det har varit så mycket stolpe ut för honom. Och nu detta! Jag är så oändligt glad. Nu vet jag att Hebbes lust för jakt är just efterföljandet, när viltet väl ligger så brukar han gå fram och nosa lite och sedan komma tillbaks till mig. Men det känns ändå så roligt för mig när allt stämmer!

Tre rådjur och två vildsvin på viltparaden.

Du gillar kanske också...