Vildsvinsjakt

I helgen var Grim och jag på vildsvinsjakt. Vi hade förmånen att få vara med på en otroligt vildsvinsrik mark med tillsammans med två rutinerade hundförare och ett gäng duktiga passkyttar.

Grim har tre fina jobb med vildsvin i första såten, och han blir längre och längre i sitt arbete med dem vartefter. Jag skulle egentligen vilja skriva i detalj om hela jakten, men jag har inte riktigt tiden just nu. Genom att kika på historiken i pejlen (bbark) så kan jag också se hur han jobbat. Det är väldigt roligt att i efterhand faktiskt se var han varit och hur länge han arbetat med djuret.

Andra såten jagar vi i salix. Grim får upptag på en gång, vildsvinet gör några utfall mot Grim och springer till och med på honom en gång innan den springer iväg och Grim efter. Det går på långskjuts och han är ca 2 km bort när han väljer att bryta och komma tillbaks klockrent i sina bakspår. Vi går in i salixen igen, och även denna gång får Grim upptag direkt. Ca 25 meter in står en riktig surpuppa och trycker. Grim får ett par utfall på sig och parerar dem fint, men den här grisen vill stå kvar. Jag försöker hitta luckor att komma åt men går bet.

Jag väljer att bli högljudd istället, peppa Grim. Kanske den går loss och kommer ut till en passkytt istället. Så gör den utfall igen mot Grim som står rakt framför mig, Grim vänder och springer, med grisen efter – rakt mot mig. Bara någon meter från mig viker grisen av och springer iväg, Grim efter.

Tyvärr blev det inget skjutet för Grim denna dag, men fem vildsvin låg på viltparaden efteråt. En passkytt lyckades med bedriften att skjuta fyra av dessa!!! Jag är trots allt otroligt nöjd över Grims prestation. Han har jagat riktigt bra, och framför allt har han jagat rätt vilt. Det blev ännu en fin jaktdag med bra prägling för honom. Vad kan göras bättre? Tja… jag kanske kan ta bort glasspinnen på avtryckarfingret? 😉

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar