Vildsvinsfilé, pocherat ägg och grönsakspytt
Frys och kyl-tömning idag! Så det fick bli en grönsakspytt med vildsvinsfilé och pocherat ägg.
Börja med att tärna rättika. Koka den sedan ca 10 minuter i vatten (salta lite grand).
Skär sedan lämpliga bitar av det som finns i kylen, lägg på en plåt och strö över lite salt och peppar. Låt dem sedan stå i ugnen i ca 30 minuter i 175-200 grader. Själv använde jag broccoli, röd lök, champinjoner, zucchini och några vitlöksklyftor.
Ut och hämta ägg i Lyckliga Hönan ABs rede (det blev några stycken idag!).
En av bönorna höll ett noga vakande öga på matlagningen utanför köksfönstret.
Pochera sedan äggen genom att först koka upp vatten med lite salt och ättika. När vattnet kokar, stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar. Ta en sked och rör runt vattnet så det snurrar.
Häll sedan försiktigt ner ägget (lättast att hälla det från en kopp) och låt stå i ca 3 minuter för att få en sån där härligt krämig rinnig äggula. Var försiktig när du lyfter upp ägget!
Vildsvinsfilén stekte jag på snabbt under tiden ägget låg i kastrullen. Kryddade med salt, peppar och rosmarin. Servera sedan allt på en bädd av sallad, med lite nyklippta örter och en klick dijonsenap.