Vegetarisk lasagne

Dagens middagstips blir en riktigt god öppen lasagne, som är förhållandevis lätt att göra och går relativt snabbt.

1 dl cashewnötter
25 g smör
1 citron
1/2 tsk honung
2 lasagneplattor
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
3 stora portabello-svampar
350 g färsk spenat
1 burk ricotta
salt och peppar

Rosta nötterna i stekpanna, grovhacka dem sedan och ställ åt sidan.

Smält smöret och bryn det på svag värme. Ställ åt sidan en liten stund och separera det klara smöret från den grumliga bottensatsen.

Tvätta citronen och riv av det yttersta gula skalet på citronen. Rör sedan ihop smör, nötter, honung och citronskal. Smaka av med honung, citronsaft, salt och peppar.

Finhacka lök och vitlök, stek dem på försiktigt mjuka i smör. Tillsätt sedan svampen och låt dem få lite stekyta på varje sida. Tillsätt sedan spenaten och stek till den sjunkit ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka lasagneplattorna mjuka och lägg sedan på tallrik och lägg på fyllningen. Toppa med en rejäl sked ricotta och vik över lasagneplattan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar