Trikinanalyser

I dagarna har det tyvärr hittats trikiner i vildsvinskött igen, i dagsläget är det fem trikinfynd i Sverige i år (länk till SVA). Jag hoppas att ni alla skickar in analyser på de vildsvin ni skjuter för att undvika att ni smittas naturligtvis, men också för att förhindra att smittan förs vidare!

För en tid sedan fick jag möjlighet att hälsa på hos Vidilab i Enköping som gör dessa analyser. Jag kom i kontakt med Vidilab när jag och hundarna fick agera modeller i deras reklamfilmer för kollamasken Trikin (mer om detta här!). Mitt lilla studiebesök resulterade i en skriven artikel som väntar på publicering, jag meddelar naturligtvis när den är i offentlighetens ljus.

Tack snälla Vidilab, Bitte och din personal för era tålmodiga svar på mina frågor. Otroligt lärorikt och spännande!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar