Träning på björn

Idag har vi släppt Grim, vår Wachtel/jämte 18 månader, på björn vid Roslagens Jakt & Vilt i Almunge. Vi har ju varit där tidigare, men aldrig släppt just på björn. Jag bjuder på en bild innan släppet eftersom det råder fotoförbud i björnhägnet, givetvis respekterar jag det! DSC_1149

När vi släppte honom så sökte han ut bra, och frigjorde sig ordentligt. Skällde kort på björnarna och kom sedan och sökte lite stöd innan han med lite ökat självförtroende gick tillbaks och fortsatte skälla. Otroligt nyttigt att även jag som hundförare fick feedback från personal på plats i mitt agerande tillsammans med hunden. Det är så lätt när man står där inne att man glömmer bort sig, sånt som man ”på hemmaplan” faktiskt vet.

Tre korta släpp blev det och det var alldeles perfekt med små pauser emellan för mental återhämtning. Med tanke på hans ringa ålder tycker jag att han presterade över förväntan. Och när björnarna sprang runt och brottades med varandra tände Grim till och då var jag väldigt glad över att det är stängsel emellan! Nu ligger kanelbullen på soffan och sover sött.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar