Tortellini med ricotta och culatello på vildsvin

Fint lunchsällskap idag av en Matilda, jakttjej som jag, och vad passar då inte bättre än att bjuda på vilt? Med lite proffshjälp i receptkomponeringen från superkocken Magnus Wikström så blev det riktigt smarrigt!

Börja med att se till att få tag på en riktigt grym culatello på vildsvin. Själv fick jag tag på min av ovan nämnda kock.


Blanda ricotta, riven ost, ett ägg, hackad bladspenat och strimlad culatello. Kavla ut pastadegen till ca 10×10 cm stora bitar, lägg på fyllningen och vik ihop. Pensla eventuellt med lite vatten så det ”limmar ihop sig” ordentligt. Koka sedan tortellinin i rikligt med vatten, ca 5 minuter. Under tiden smält smör i stekpannan och lägg i blad av salvia, låt bubbla en stund tills det får lite nötig salt smak. Sedan är det klart! Inte så snabbt, rätt mycket disk och förberedelser – men helt klart värt det!

..

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Matilda skriver:

    Galet gott, tack Ewa!

Lämna ett svar