Swedish Game Fair 2018

Så var den äntligen över, Swedish Game Fair. Alltså, jag menar ingenting negativt alls naturligtvis utan mer att ”Pjjuuuh, nu är allt planerande och genomförande som utställare klart. Nu är det bara samla ihop allt restarbete och börja planera inför nästa år”. Jo då, för det blir en mässa redan nästa år! Och TACK snälla Swedish Game Fair för att ni hjälpte till så jag kunde ha en tävling på min Facebook-sida med fribiljetter till mässan som pris. Mycket uppskattat, av både vinnarna och mig! <3

Som flera av er säkert redan vet arbetar jag med hundfoder. I år ställde vi (Magnusson Petfood) ut tillsammans med Varpsund Home of Shooting, B-bark och Roslagens Jakt & Vilt. Väldigt roligt att få så fint sällskap under samma tak, roligt också att vi fick till en tävling med en gemensam supervinst. En ensam vinnare fick 70 kg hundfoder, en timmes skjutträning på filmskjutbanan vid Varpsund, en hundträning vid Roslagens Jakt & Vilt och slutligen en kurs med Calle Ekström, Hunting Assistance.

Jag hade inte mycket tid att gå och flanera som övriga mässbesökare så tyvärr missade jag helt både skjutområdet och området för fiske. Även om jag inte har något speciellt på min ”villhöver-lista” så är det alltid roligt att gå runt och kika. Och förstås jättekul att träffa sitt kontaktnät av jägare. En del var på mässan som besökare och andra som utställare, till exempel Madde på InterJakt i Uppsala som tillsammans med Sanna skriver i bloggen https://jaktligtochhjartligt.com/. Två goda kvinnliga förebilder inom jakten!

Minns ni att jag skrev en artikel till Jakt & Jägare om trikiner och hur trikinanalyser går till där jag besökte företaget Vidilab? På mässan träffade jag Bitte (biomedicinsk analytiker och VD), vi pratade bland annat om att bäver ska trikintestas – visste ni det?! Just nu har de kampanjpris för Jägareförbundets medlemmar på trikinanalyser. 110 kr inkl moms per trikinkuvert oavsett antal prover!!!

En av mina ”hovleverantörer” gällande både jaktkläder och livsstilskläder är Huntway. Fantastiska Anette och Christian som alltid ser till att man kommer därifrån med liiiiiiite mer än man planerat innan. Kika gärna på deras hemsida (https://shop.huntway.se/) och lägg varukorgen full i webbshopen!

Jag passade också på att besöka Dubarry och kikade lite på deras kläder. Mitt nästa köp lär bli en tweed-kjol, jag får flirta lite med Anette på Huntway så kanske hon kan ta hem åt mig.

När vi bestämde oss för att köpa en hundkåpa till bilen stod vi i valet och kvalet av leverantör. Till slut föll valet på WT-Metall tack vare det förtroende vi fick för Anna-Karin och Petter. Det är ändå ett relativt stort investeringsbeslut och det är viktigt att det blir rätt när man designar sin hundkåpa själv, därför är jag så oerhört tacksam för tålamod och goda råd vi fick under köpprocessen.

Kolla in de här två tjejerna, Emelie och Emma från Em Dog&hunting. Två erfarna jakttjejer som i samarbete med Hunting Assistace och Bearskin arrangerar hundkurser och jakter. Ytterligare kvinnliga förebilder inom jakten! Deras FB-sida hittar du här.

Jag lite mer än ”villhöver” en ny hagelbössa. Eftersom jag jagar med hagel ungefär två gånger om året så är min emotionella budget relativt begränsad och jag känner att en begagnad vore fint. Intropris hade några begagnade bössor med sig, tyvärr får jag lov att leta vidare, tillsammans med investeringsångesten. Men jag fick med mig ett par riktigt bra gummistövlar, till ruggigt bra pris. Dessutom fick jag träffa Ingemar från Intropris i Vårby och min vän Mikael från Intropris i Eskilstuna. Tack för det! 🙂

Det var många skolor /utbildningar på mässan. Givetvis viltmästarkursen, men även gymnasieutbildningar som är spridda i landet med inriktning jakt fanns på plats. Det glädjer mig att se dessa utbildningar, det ger goda signaler till samhället i stort att jakt är och ska vara en del av vårt sätt att leva i Sverige.

Gustaf Halvarsson från Svenska Jägareförbundet stod på mässan i helgen och berättade om projektet Unga jägare. Under förra året gjordes ett projektarbete med inriktningen att få fler ungdomar aktiva i Jägareförbundet, att få fler nya medlemmar samt rent allmänt öka acceptansen för jakt bland ungdomar. I projektet skapades två ungdomsnätverk, ett i Dalarna/Gävleborg och ett i Stockholm. Följ gärna på instagram  – @ungajagare!


Gustav berättar: ”Projektet föll väl ut efter att vi hade arbetat fram ett stort antal aktiviteter och marknadsföringsstrategier. Hela projektet utvärderades av oss aktiva ungdomar plus projektledare från SJF och landade i en remiss som nu gått ut till alla länsordförande och länsungdomsansvariga i förbundet. Så nu är målet att få igång ungdomsnätverk i resterande delar av landet som kan axla uppdraget att aktivera fler unga.”

Summa summarum av årets upplaga av Swedish Game Fair är en välorganiserad och utställartät mässa. Mycket folk, framför allt på lördagen. Strålande sol i en fantastisk miljö, med över 25000 st besökare som gillar friluftslivet lika mycket som jag. Det kan knappast bli bättre?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar