Swedish Game Fair 2016

Jag fick förtroendet att jobba under hela jaktmässan vid Tullgarn. Tre intensiva dagar som inte gav så mycket utrymme för att själv gå runt och kika i lugn och ro bland montrar och uppvisningar. Ett par nya tunna handskar fick jag med mig hem i alla fall. Jag är nöjd att jag hittade ett par jag letade efter, och nöjd att jag inte lät mig dras med och okynneshandla saker jag faktiskt inte behöver.

16053103-lewaiskogen

En av alla trevliga hundar vi hade besök av i vår monter, Hannah von Dreiannen.

160531-lewaiskogen

Jag tror jag måste börja jaga lite fågel och köpa mig en riktig apportör (dvs inte min ”fulapportör” till Wachtel). Dubarry visade upp en fantastisk kollektion som tyvärr inte passar när jag går som hundförare på drevjakter – eller när jag i ösregn och åskväder ligger och trycker i det höga gräset med Hebbe i väntan på att någon and ska apporteras.

16053106-lewaiskogen

Ett företag som jag fått upp ögonen för är Huntway som har kläder som känns mer närmre mig och mina behov. De har en fysisk butik i Sollentuna, och en webbshop det går att spendera lönen i.

16053101-lewaiskogen

16053102-lewaiskogen

Flåbänk och heck-pack, praktiska produkter för jägaren. Jag kommer göra ett eget inlägg om dessa senare.

16053104-lewaiskogen

16053108-lewaiskogen

 Funderar på att byta bil som passar leriga små ko-stigar på väg ut på pass, eller som rymmer både packning och hundar och barn. Den här hundkåpan såg rejäl och genomtänkt ut.

16053105-lewaiskogen

På söndag morgon hann jag snabbt stanna till och se på lite på Agria Swedish Game Fair Cup, en working test för retriever. Fantastiskt att se alla duktiga ekipage.

16053107-lewaiskogen

Från vår monter såg jag en hund som var så rysligt lik Grim. Efter att ha tjuvgluttat en stund så kände jag igen killen med hunden och kunde konstatera att det var Grims helbror. Roligt att se honom, men framför allt roligt att byta några ord med familjen (som även är uppfödare).

simba

 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Kricko skriver:

    Klart du ska ha en riktig apportör!

Lämna ett svar