Stekt duvbröst med äpple och kapris

Helgen avslutades med duvjakt, och jag kunde inte hålla mig från att tillaga ett par bröstfiléer idag trots att jag vet att de blir bättre av att hänga några dagar. Jag tycker ju att det är extra roligt att ha varit med från skott till färdig maträtt, och så blev det idag.

dsc_4486

Duvjakt är skoj. En otroligt social och avslappnad jaktform. Frustrerande när duvorna inte slår där man tror, med desto roligare när det blir som planerat.

image

Hebbe, min prins, älskar att apportera!

image

Nåväl. Hur var det då med middagen?!

Vakuumförpacka filéerna tillsammans med salt, peppar, vitlök, färsk timjan och lagerblad. Tillaga i sous vide i 30-40 minuter, 54 grader.

dsc_4475

Stek sedan filéerna i smör och med lite kryddpeppar på hög värme, ca 1 minut per sida.

dsc_4479

Servera med en blandsallad, äppelbitar, valnötter, kapris, vinegrett, charlottenlök och lite krutonger.

dsc_4493

Tack Magnus Wikström – www.huntandcook.se – för inspiration och idéer!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar