Stekt duvbröst med äpple och kapris
Helgen avslutades med duvjakt, och jag kunde inte hålla mig från att tillaga ett par bröstfiléer idag trots att jag vet att de blir bättre av att hänga några dagar. Jag tycker ju att det är extra roligt att ha varit med från skott till färdig maträtt, och så blev det idag.
Duvjakt är skoj. En otroligt social och avslappnad jaktform. Frustrerande när duvorna inte slår där man tror, med desto roligare när det blir som planerat.
Hebbe, min prins, älskar att apportera!
Nåväl. Hur var det då med middagen?!
Vakuumförpacka filéerna tillsammans med salt, peppar, vitlök, färsk timjan och lagerblad. Tillaga i sous vide i 30-40 minuter, 54 grader.
Stek sedan filéerna i smör och med lite kryddpeppar på hög värme, ca 1 minut per sida.
Servera med en blandsallad, äppelbitar, valnötter, kapris, vinegrett, charlottenlök och lite krutonger.
Tack Magnus Wikström – www.huntandcook.se – för inspiration och idéer!