Söndagsjakt på ny mark

I söndags fick jag följa med min vän Matilda och hennes goa alpländartik och köra hund på ny jaktmark. Jag är ju väldigt utåtriktad och social, men jag tycker det är lite nervöst första gången jag jagar tillsammans med ett nytt jaktlag. Men även denna gång visade det sig vara onödigt spenderad energi. Varmt välkomnad av samtliga, ordning och reda, tydlig jaktledning och stor omsorg och planering för hundarbetet.
Jag hade Hebbe med denna dag och han visade upp sig från sin bästa sida, som alltid, och mer därtill. I första såten hade han flera drev men mest spännande var när han hittade ett vildsvin, modell större, som han stod och skällde en stund innan han lämnade snabbt för att hämta lite stöd av mig. Jag manade på honom och han sprang iväg igen. 30 meter ifrån oss kom ett rådjur i full galopp och Hebbe följde istället efter det. Hebbe är ju inte den som prioriterar vildsvin så det var ju riktigt kul ändå att han stod och skällde så pass länge ändå.
Efter lunchuppehåll så överraskade han mig igen. Han försvann tyst iväg direkt efter släpp och gick ut på ett gammalt hygge med ungskog. Där fick han till slut upp en älg (!!!). Älg är ju inte heller på Hebbes topplista över favoritvilt så jag stod där som ett fån i skogen och förstod liksom inte vad som hände.
En passkytt ropar sedan att han sett ett vildsvin ute på hygget. Matilda och hennes hund följde efter i ett spår som gick ur såten, Hebbe gick åt andra hållet. Matilda var övertygad om att det fanns fler vildsvin kvar där, så Hebbe och jag gick dit och rotade runt när han kom tillbaks. Och bingo! Under en tät gran, kanske bara fem meter framför mig, låg ett vildsvin och tryckte. Hebbe fick fart på den och det gick iväg. Och Hebbe, som inte jagar vildsvin, var efter grisen i 15 minuter.
En väldigt kul jaktdag där Hebbe överträffat alla mina förväntningar. Tyvärr blev inget skjutet för honom, men han jobbade på så fint att vi fick en inbjudan att komma tillbaks vid nästa jakttillfälle. Det är fint betyg. Bästa Hebbe! <3

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar