Smygpremiär i nya uteköket med asiatisk-inspirerad wook
En trädrot som grävdes upp, som blev ett enormt jättehål, som blev ett jättefint utekök! Sådana projekt hör till vanligheten hemma hos oss. Jag gillar det!
Igår kom allt på plats (bortsett från vatten och el) och då kunde vi inte hålla oss från att laga mat där såklart. Det blev en variant av en asiatisk vildsvinskebab jag skrivit om tidigare, denna gång använde jag nötkött (rulle).
Skär köttet i tunna skivor, ju tunnare desto bättre. Stek på i wookpannan snabbt.
Häll över marinaden. 4 msk soya, 2 msk riven färsk ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk honung, så mycket chili du törs – jag tog chilifrön från våra torkade som var kvar från vår egen odling i höstas – och vänd om köttet ordentligt så allt får smak. Ju längre marinaden får stå om mumma till sig i kylen innan, desto bättre smak blir det!
Till detta hade jag diverse grönsaker, samt syrad gurka och morot (1 dl vatten, 1 dl socker, 0.5 dl ättiksprit 12% – låt stå några timmar!), lite gräddfil och tortillabröd.