Skytteträning

Jag är bortskämd med goda vänner som gärna följer med som sällskap på skjutbanan. Inte för att jag på något sätt inte tar mig iväg annars, men det är ju så mycket trevligare med sällskap – och allra helst med någon som är en duktig och erfaren skytt. Henric Öholm (som tagit bilden på mig längre ner) är inte bara en trevlig vän och jaktkamrat utan föder också upp alpländische dachsbrache under namnet Skogsjägarens kennel.

1604038-lewaiskogen

Jag har nyligen börjat ladda ammunition själv, en trevlig och terapeutisk sysselsättning.

1604037-lewaiskogen

Skytte handlar mycket om självförtroende och den mentala inställningen. Jag har haft en omotiverad självförtroende-dipp som gjorde att jag höll inne flera skott i vintras. Ett innehållet skott får aldrig klandras, men visst grämer jag mig en aning trots alls. Så ut på skjutbanan och börja om från början på fasta mål, våga lita på att avlossade skottet hamnar där jag siktar och lära känna mina svagheter.

1604031-lewaiskogen

Testade olika skjutstöd i liggande, lite olika skjutställningar. Att ligga lite snett passar mig bättre än att ligga rakt i linje med bössan.

1604035-lewaiskogen

 Jag är riktigt nöjd med min nya Stalon-dämpare, den gav en otroligt fin balans i bössan.

1604032-lewaiskogen

Avslutade med att skjuta på en hjort, 90 meter. Jag känner att jag är nöjd med dagens skytte och kan lägga denna dag i min erfarenhets-databas!
1604033-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. JP skriver:

    Bra där, gör likadant på jakten så blir det inga problem 🙂

Lämna ett svar