Middag från mitt eget skafferi

Visst är det väl ändå en speciell känsla som infinner sig när man lagar middag där i princip alla råvaror kommer från egen odling, svamp från skogen utanför huset och köttet som kommer från egen jakt!

Idag blev det hamburgare på dovhjort. Inte så mycket att säga om hamburgarna mer än att de är kryddade med salt och peppar, formade i hamburgerpress och har vilat i kylskåpet ett tag innan jag stekte dem.

Mer intressant är istället tillbehören. Picklade färska kantareller, picklad gurka och picklad rödlök. Jag brukar blanda 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten – ibland pimpar jag med lite vitlöksklyftor och färsk chili.

Jag tycker det är gott att göra egen majonnäs. Mitt grundrecept är två äggulor, 2 tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger. Vispa ihop och vispa sedan i exempelvis kallpressad rapsolja (ca 4 dl). Tänk på att ta lite olja i taget. Eventuell smaksättning på majonnäsen tycker jag blir bättre att göra i efterhand, exempelvis pressad vitlök eller färska örter. Idag tog jag lite extra dijonsenap och färsk persilja i.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar