Ryggbiff och potatisbakelse

5 februari 2016

”Mamma, måste du alltid fotografera maten?!” Jag har en stor passion för matlagning, och om möjligt ännu större intresse för fotografering. Jag misstänker att det kreativa i det hela är det som gör det så roligt, själva skapandet! Sitta och fantisera om kvällens middag, hur jag ska lägga upp det på fatet, vilka kryddor jag ska använda… Och när jag väl står där med grytor och kastruller så är det så otroligt roligt.

20160205-lewaiskogen

Idag har jag bjudit familjen på ryggbit från äkta Värmlandsälg tillagad i Sous vide, ca 57 grader i 2 h. Jag skar ca 200 gr tjocka bitar och vaccumförpackade varje bit för sig, kryddat med salt och peppar. När de var klara fräste jag på dem snabbt i grillpannan med massor av smör. Det blir verkligen skillnad på köttet när man tillagar det i sous viden. Det blir mycket mörare, och framför allt exakt så (o)blodigt som man själv vill ha det!

Till det har jag gjort potatisbakelser i muffinsplåten. Missade helt att ta kort på det, får bli nästa gång. Skivad potatis, salt och peppar, pressad vitlök och färsk rosmarin samt riven parmesanost. Blandade om alltsammans ordentligt och la dem i ordnade högar i muffinsformarna, sedan in i ugnen ca 55 minuter i 190 grader.

Jag gillar att göra allt själv, men idag fanns inte orken till att göra en hemlagad bearnaise utan det fick bli på burk från Lomanders.

Tre Norma .308 av fem möjliga blev betyget.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar