Rätt ställe, fel vilt

I söndags var det skyddsjakt på vildsvin. Jag som passkytt denna gång. Jag brukar ju säga att jag alltid får vilt på mig, och så även denna gång!

I första såten stötte jag fyra rådjur på väg till mitt pass.

I andra och tredje såten satt jag på samma pass. Under hela tiden hade jag fyra rådjur som låg ca 100 meter bakom mig ute på åkern, i skogskanten låg en råbock och vilade.

I fjärde såten kom tre rådjur lunkandes rakt mot mig, och jag lyckades gömma mig bakom ett träd och filma dem en stund innan de fick vittring av mig och bestämde sig för att långsamt gå åt andra hållet. Ett viltsvin kom dock förbi mig men lite för fort och med tvivelaktigt kulfång.

(Jag lyckas inte få filmen åt rätt håll, akta nacken så du inte vrider den ur led!)

En annan passkytt hade dock lite bättre flyt med rätt vilt denna dag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar