Premiär för trafikeftersök

Nu är det äntligen ”officiellt”. Jag har sedan några veckor tillbaks fått förtroendet att vara trafikeftersöksjägare. Jag har varit tillfrågad förut men då har det inte riktigt varit läge. Nu fick jag frågan igen och då ville jag inte säga nej.

Sedan allt blev klart har det varit lugnt, inte en enda viltolycka. Men i måndags var det dags att fara ut på min jungfrufärd. Påkört rådjur, som ligger på plats. Kändes som ett bra och enkelt första uppdrag. Väl på plats visar det sig att rådjuret inte ligger på angiven plats, utan ca 1 km längre norrut på samma väg. Där hittar jag också den Willys-påse som bilisten märkt upp platsen med.

Jag går tillbaks och hämtar bilen, ställer bilen ca 200 meter innan olycksplatsen på en liten påfart ut på åkern bredvid och släpper ut Hebbe i spårlinan. Jag låter honom få gå som han vill, han luktar och går i körriktningen. Rätt snabbt ser jag att han ”låser fast” vid spåret som efter en stund går från diket upp på vägen. Lite plastdetaljer från bilen bekräftar att Hebbe är på rätt spår. Han går över vägen och ner i diket på andra sidan vägen och följer dikeskanten en liten bit innan han är framme vid rådjuret.

Pratar snabbt med markägaren och avrapporterar till min uppdragsgivare, och åker stolt hem. Även om det inte var ett komplicerat trafikeftersök så var det toppen att kunna ta ut Hebbe och göra en bra spårning, att ha testat all utrustning ”på riktigt” och åka hem med en bra känsla.

Du gillar kanske också...