…och jag som skulle locka räv!

Jag bestämde mig för att gå ut en kort stund för att locka lite räv. Utrustad med lockpipa, bössa och varma kläder så jag knappt kan röra mig försöker jag smyga den korta vägen genom skogen mellan bilen och ängen. Snön knarrar illa under skorna.

Jag har ett fint pass ett par meter ut på ängen vid en större sten. Den är fin att kunna lägga sig mot. Står en stund och spanar av ängen när det kommer fem årsgrisar ut från skogen ca 10 meter framför mig. ”Helvete – jag har inte ens laddat bössan!!!”

Försiktigt laddar jag bössan, smyger igen slutstycket. Ingen reaktion. Jag lägger mig ner i snön som knarrar högt och riktar bössan. Vinden är på min sida. Efter att ha legat där i någon minut så är de bara tre meter ifrån mig. Eftersom de ständigt går i klunga kan jag inte få iväg ett rent skott. Men så vänder de och går bortåt igen, och då kommer till slut en lucka.

Ett skott, en gylta blir kvar på plats.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar