Nyårsmiddag

Det var länge sedan jag publicerade ett inlägg om mat. Och precis som man säkerligen kan ana så är det så att helgerna går åt till jakt, och inte nödvändigtvis till spännande middagar lagade med stor kärlek och massor av tid. Som tur är kom i alla fall nyår som bjöd på lite mer än makaroner och köttbullar, och grillad korv.

Tomtebloss är väldigt kul att fotografera, med lång slutartid!

I år var första året på många år som vi firade nyår själva hemma. En trerätters middag planerades dagen innan, och där fanns allas önskemål tillgodosedda.

 

Förrätt från havet; Ostron, hummer, kall- och varmrökta räkor, musslor – och hembakad foccacia.

 

Varmrätt från skogen; Älgfilé, ugnsbakad potatis och hemslungad bearnaise.

 

Efter varmrätten var vi så pass mätta att vi helt glömde av den där efterrätten, till dotterns förtret som gjort alldeles egen vaniljglass med honung från våra egna bin. Men den var väldigt god trots att den fick stå i frysen lite längre än planerat, och inte kom med på bild.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar