Multipla hårfollickelcystor

Smaka på den ni!!! Eller nä, kanske inte. Men det är inte så ofta man behöver säga det, minst sagt.

För att göra en rätt lång historia förhållandevis kort så är det precis det som drabbat Grim och hans vänstra öra. Multipla hårfollickelcystor. Vår otroligt duktiga veterinär Monica Stavenborn skickade oss vidare till Täby Kyrkby Veterinärklinik där vi fick träffa Johanna Höglund som är oerhört kompetent på hudsjukdomar. För att få klarhet i vad det rörde sig om behövde vi göra biospi.
(Tack snälla ni på Täby Kyrkby Veterinärklinik som tog bilder och skickade till mig, för all information och ert engagemang).

Svaret kom och det var trots allt positivt, även om det blev uppenbart att detta är oerhört sällsynt. Inga neoplastiska förändringar hittades och inte heller något som indikerande malignitet. Skönt. Däremot finns ingen rimlig möjlighet att ta bort cystorna helt utan risken är att de kommer tillbaks. Med största sannolikhet kommer cystorna obehandlade fortsätta att växa och besvära Grim ännu mer då örat blir tyngre.

So what to do, liksom. Åter igen lite mer diskussion som till slut landade i beslutet att det inte finns så mycket att göra. Frågan är bara om det ska göras nu – eller vänta.  

Så idag var det dags för veterinär Bo Ernborg, som för övrigt äger Täby Kyrkby Veterinärklinik, att ta bort örat innan cystorna skulle sprida sig ännu högre upp. Vi hämtade hem honom under eftermiddagen och i skrivandets stund så är han inte så kaxig med huvudet inlindat och dumstrut. Det var dock inga problem att få i honom smärtstillande gömt i en bit älgkött, så jag hoppas det blir en lugn natt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar