Minestronesoppa

Enkelt, billigt och mat som inte tar alltför lång tid och sköter sig själv på spisen – minestronesoppa. Det fina med just denna är att man liksom kan ta det man har hemma, pimpa upp eller dra ifrån om man vill.

2 finhackade morötter
1 finhackad lök
2 pressade vitlökar
1 finhackad stjälk selleri
1 burk coctailtomater
1 liter vatten
Färsk timjan (4-6 st stjälkar)
1 dl rött vin
2 st grönsaksbuljongtärningar
Ca 1 tsk fänkål
Salt, peppar, honung
Sambal oelek
Pasta
(ärter och spenat brukar jag använda rätt ofta, men det fanns naturligtvis inte hemma just idag)

Bryn försiktigt morötter, lök, vitlök och selleri i ca 10 minuter i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan vatten, tomater (klipp sönder dem eller kör dem i mixern en stund), vin, timjan, fänkål och buljong. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda av med salt, peppar, honung, kanske lite sambal oelek om du önskar lite mer sting. Koka därefter pastan i soppan och servera direkt med lite riven ost och lite knaperstekt bacon.

Ett litet tips: Om matgästerna ska äta ”i olika omgångar” kan det vara klokt att koka pastan separat så den inte ligger och blir alldeles för sladdrig i soppan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar