Middagen som borde blivit perfekt…

Jag åker bort i helgen och tänkte överraska mannen med en smarrig middag ikväll. Med en enorm nypa kärlek och lika mycket engagemang började jag så att ugnsrosta blomkål med två pressade vitlökar, lite kallpressad rapsolja och rosmarin på en plåt, morötter på en annan plåt och rödbetor på den tredje. Köttet hade jag redan tinat upp ”Älg, 2015-10”.

160310-lewaiskogen

Klockan närmar sig 19, stänger av ugnen och åker och hämtar dottern som är och leker hos en kompis. Jag låter plåtarna stå kvar på eftervärme. Kommer hem igen efter 20 minuter sisådär och börjar med blomkålen som jag kör i stavmixern tillsammans med lite salt och peppar, kokosmjölk och grädde (50/50). Morötterna och rödbetorna får i princip samma behandling, försöker att inte göra rörorna alltför släta. Slutligen så ner med köttet i grillpannan, salt och peppar på.

Så långt gick allt min väg! Men sen kom den rätt viktiga detaljen – köttet. Trots att jag försökta skära det enligt konstens alla regler så blev det så segt. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad som gick fel. Men som man säger – gör om gör rätt. Nästa gång blir det kronhjortsfilé till – det kan jag banne mig inte misslyckas med (??!)!!!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar