Tvårätters middag med nyslungad honung
Vi har två bikupor sedan försommaren. Ännu ett av de där fantastiska infallen vi får och förverkligar. Just att vara självförsörjande försöker vi leva upp till så mycket det är möjligt. Och när det gäller bin så har de en oerhört viktig funktion för växtligheten, så det är inte enbart av egoistiska skäl vi skaffade dem. Idag var det dags att slunga honungen och såklart fick middagen inspireras av honung som råvara.
En favorit, oavsett årstid, är en förrätt med Chevré och äpple som bakas i ugnen. Idag fick de samåka i grillen tillsammans med kyckling och rödbetor.
Skiva två tjocka urkärnade äppelskivor, lägg en tjock skiva Chevré emellan. Grädda i grillen eller ugnen tills äpplet har fått lite mjukare konsistens. Jag tycker det blir riktigt gott med lite balsamico till, och lite ugnsrostade valnötter. Och så slutligen – såklart – lite nyslungad honung ringlandes över.
Lite bubbel till är aldrig fel! 🙂
Vi är så vansinnigt förtjusta i vårt nya utekök, det försöker vi använda så mycket det bara går och idag använde vi både grill och gasol.
Till varmrätt wookade vi blomkål, vitlök och vitkål samt paprika och chili från egen odling, och lät kycklingfilén snurra runt i rotisseriet i grillen. Även här använde jag honungen till att ge lite sötma åt wooken. Riktigt gott!
Åh vad ni är duktiga!
Tack snälla! 🙂 ❤
Imponerande, tänker ibland att man borde göra mera, odla mera, här blir vi lite duktigare på den biten år för år. vilken härlig blogg du har att kika in i! 🙂
Sv: Ja, väntar just nu på remiss till endometrios mottagning som öppnat upp denna månaden, hoppas på bättre helhetstänk där 🙂
Tack! 🙂
Ju mer jag börjar odla och fixa, desto mer besatt blir jag att bli ännu mer självförsörjande. Funderar just på vart jag ska ha mina kommande får? 😉
SV: Håller tummar och tår för dig! Kämpa! <3