Kycklingfilé, ugnsrostad bulgur och broccolicrème

Jag fick en idé sådär från ingenstans när jag på lunchpromenaden med hundarna idag försökte fundera över vad kvällens middag skulle bli. Det är alltid roligt att testa något nytt, så idag blev det ugnsrostad bulgur, kycklingfilé och en broccolicrème. 1603171-lewaiskogen

Börja med att ugnsrosta bulguren. Jag blandade dem med lite hackad vitlök och kallpressad rapsolja innan de åkte in ugnen, ca 15 minuter i 250 grader (glöm inte att röra om då och då!).

1603175-lewaiskogen
På en annan plåt ugnsrostade jag broccoli. Hade två buketter som började se lite tråkiga ut, så det var perfekt att använda dem till detta. Jag vet inte riktigt hur länge de var i ugnen, men säg sisådär 20-30 minuter. När bulguren var färdig i ugnen sänkte jag värmen till 200 grader.

Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt bulguren, salt och fördelning mellan vatten och bulgur står på förpackningen.

Därefter bryna på kycklingfiléerna, salta och peppra och sedan in ugnen på sisådär 200 grader i ca 20 minuter.

Till broccolicrèmen körde jag i stavmixern den ugnsrostade broccolin, riven parmesanost, en skvätt olivolja med limesmak och en skvätt grädde för att få rätt konsistens. Smakade av med salt och peppar på slutet.

1603173-lewaiskogen

Slutligen lite garnering från egen odling!

1603172-lewaiskogen
Idéer till nästa gång: Mera citronsmak på broccolin och kanske blanda i örter i bulguren. Tål att funderas på…

1603176-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar