Krusbärschutney

Jag är inte sådär superförtjust i krusbär, men när jag ändå har två krusbärsbuskar hemma känns det dumt att inte ta tillvara på bären. Ett sätt att pimpa upp dem är att göra krusbärschutney, supergott till exempelvis vildsvinskött. Jag helgrillade en bit vildsvinsrygg som legat i örtmarinad i ca 24 h (kallpressad rapsolja, vitlök, honung, timjan, persilja, salt och peppar) och hade krusbärschutneyn till. Det blev väldigt gott.

Krusbärschutney
4 dl krusbär, 0,75 dl råsocker, 1 liten rödlök, 3 krm salt, 3 krm mald kanel, 1krm svartpeppar, 2 krm ingefära.
Blanda ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka försiktigt på svag värme, ca 20 minuter eller tills krusbären är mjuka.

Till köttet serverade jag färskpotatis och blandade ihop riven gurka, ärtskott, flingsalt, kallpressad olivolja med citronsmak och lite nymald svartpeppar. 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar