Kronhjortsburgare med chili- och vitlöksmajonnäs

När man liksom inte orkar göra något alls, utan helst av allt bara vill lägga sig i laddstället (soffan) tillsammans med övriga prylar som ska laddas inför helgens jakter, ville tydligen barnen ha middag… ”TACOs” presenterades i bilen på väg hem efter en timmes simning så det var väl bara att visa sin goda vilja och låta dem få som de vill. Det finurliga med köttfärs är att man kan göra flera olika rätter. Så tacos till barnen, och – kanske inte så romantiskt och fantasifullt – hamburgare till oss som skulle kunna räknas som vuxna.

Lite haloumi, baccon, champinjoner, sallad, gurka och tomat och slutligen en hamburgare av nymald kronhjortsfärs. Det som livar upp det hela (tycker jag) är min egenpåhittade chili- och vitlöksmajonnäs.

En rumstempererad äggula, 2 dl kallpressad rapsolja (rumstempererad den med!), 2 msk dijonsenap, dragon och avslutningsvis lite svartpeppar och salt. I med stavmixern och kör runt tills det blir en slät och fin konsistens. Avsluta med att pressa i vitlök och smula i torkad chili, rör försiktigt om och låt stå kallt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar