Kronhjortsburgare, coleslaw samt ost- och jalapeñosfyllda bollar

Det tenderar att bli mycket färs kvar i frysen, trots att färs är fantastiskt variationsrikt och går att tillaga så att det passar hela familjen. En variant är hamburgare där var och en kan välja vad de vill ha till den efter eget tycke och smak.

190417-lewaiskogenIdag fick det bli hamburgare på kronhjort. Jag kryddade det försiktigt med salt och peppar och stekte dem rätt tunna. Till det gjorde jag en coleslaw (crème fraish, majonnäs, salt, peppar, vitkål och morot) och ost- och jalapeñosfyllda bollar (riven ost, finhackad jalapeños, philadelphiaost, vitlök som jag sedan rullade, doppade i ägg och sedan i en blandning av majs- och mandelmjöl innan jag friterade dem). Bollarna blev jättegoda men tål att utvecklas, därför skriver jag inte något mer detaljerat recept här och nu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar