Kronärtskocksdip och ugnsbakad kyckling
För några år sedan var vi i New York och åt på en restaurang som heter Freemans. Vi hade fått tips som visade sig vara en fullpott. Bland annat åt vi en Hot Artichoke Dip som etsade sig fast i vårt smakminne. Jag har gjort en alldeles egen variant av denna som jag gör när jag tycker att det finns lite extra tid för matlagning, eller framför allt orkar pilla med allt. Men det är så värt det, för den är verkligen supergod!
Jag brukar två kronärtskockor, pressad vitlök, parmesanost och citron.
Koka kronärtskockorna i ca 30 minuter tillsammans med en halv citron och lite salt.
Färdigkokta är de när bladen lossnar lätt.
Plocka sedan bort bladen, akta fingrarna – det kan vara varmt!
När du fått bort alla blad, använd en sked för att försiktigt ta bort ”håren”.
Såhär ser det ut när det är klart!
Mixa sedan parmesanost, pressad vitlök, lite citronsaft och kronärtskockan. Tillsätt lite grädde och krydda med salt och peppar.
Grädda i ugnen på ca 175 grader, i ca 20 minuter.
Servera gärna med sallad, kyckling och kanske lite nybakat bröd.