Köttkoma!

Ibland är det roligt att testa något nytt. I charken hos vår lokala ICA-butik låg fyra stycken köttbitar som jag aldrig sett förr. Tomahawk (som är en entrecote med ben). En av dem fick följa med hem, jag kunde verkligen inte motstå! Och visst är det lyxigt att få äta annat än viltkött ibland. 😉

Till köttet gjorde jag en blomkålsgratäng. Koka snabbt blomkålen tills de mjuknat lite grand, lägg ner i en form och häll över grädde och krydda med vitlök, salt peppar och lite färska örter. Avsluta med lite riven ost. In i ugnen på ca 200 grader och låt den stå ”tills den blir klar”, ca 20 minuter.

Köttet fick lite mer tid i lugn och ro i vår UDS (ugly drum smoker), lite salt och peppar och drygt sex timmar senare var det äntligen dags att äta! Riktigt riktigt gott!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar