Rapport från årets Stockholm Gamefair

Idag blev det besök på Stockholm Gamefair som jag puffat för i några veckor här i bloggen och på Facebook. En jaktmässa som snarare bjuder på kvalitet istället för kvantitet – i positiv bemärkelse. Precis som förra året var det engagerade utställare och det lugna flödet på besökarna som skapade tid och tillfällen att få kvalitativa samtal med dem utan att känna att man står i vägen på något sätt.

160409-02-lewaiskogen

Vi kom iväg lite senare än tänkt så jag missade tyvärr Marcus Nolfeldts föreläsning som jag verkligen sett fram emot att lyssna på (jag hann få en bild i alla fall!). ”Utvecklas och ha roligare som enskild jägare och som jaktlag”. Jag fick istället en pratstund med honom under eftermiddagen där jag passade på att ge beröm för de jaktfilmer han gett ut under namnet ”Jaktkunskap”. Ärliga och lärorika filmer, för både nybörjare och erfarna!

160409-13-lewaiskogen

En föreläsning jag hann med var Mikael Grennards föreläsning om ”Jakten på den perfekta bilden”. Eftersom jag delvis försörjer mig som fotograf så är det såklart intressant att höra hur andra duktiga och erfarna fotografer tänker och resonerar.

160409-14-lewaiskogen

Jag kan inte favorisera någon av utställarna, men en av dem som var där och jag verkligen beundrar är Paula Lindgren som gör fantastiska smycken. Det som är så fantastiskt med Paula är att se hur snabbt hennes företag byggts upp till ett företag som exporterar smycken till hela världen. Jag är så imponerad! Jag har för övrigt själv ett par av örhängen från henne som jag använder dagligen.

160409-12-lewaiskogen

Slutligen en annan utställare som jag faktiskt aldrig stött på tidigare var konservatorn Jeanette Setterberg. Vilka arbeten hon presenterade på mässan, kanske inte så konstigt med tanke på hennes meritlista 1a, 2a och 3a i SM, NM, och VM. Helt otroligt!

160409-10-lewaiskogen

160409-11-lewaiskogen

Jag skulle kunna skriva en hel novell om var och en av utställarna – men jag bespar er detta idag och säger istället – åk dit ni som inte hunnit dit ännu! Massor av fantastiska utställare, spännande föreläsningar, och en hel del inom både jakt och mat att få med hem. Jag ser fram emot nästa års mässa redan nu!

160409-09-lewaiskogen

160409-08-lewaiskogen160409-03-lewaiskogen

160409-07-lewaiskogen

160409-05-lewaiskogen

160409-06-lewaiskogen

160409-04-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. JP skriver:

    Tack för en trevlig dag på mässan. Grymma bilder som vanligt 🙂

  2. Stort TACK för dina fina ord om mig, det är jättebra PR!
    Ditt foto av vildsvinet är jättefin, naturligtvis övriga foton också men såklart är jag partisk när det gäller mina egna arbeten.
    Vi syns kanske någon gång.

    Jeanette Setterberg/Konservator JS

Lämna ett svar