Kärleksförklaring till min prins

Alltså, den här! Han är så otroligt grym. Med en fantastisk jaktdag igår i benen så presterar han mer än vad som går att begära av honom idag. Sådan energi, sådan envishet, sådan glädje.

dsc_4865Trött Hebbe efter sista såten idag.

Nu är han fem och vi har jagat mycket tillsammans. Det är så himla häftigt när man känner sin hund, när man kan läsa den på kroppsspråket och när man ser på pejlen eller hör på skallet vad som är på gång. Den där känslan av att ”vi gör det tillsammans” när han kommer tillbaks med viftande svans efter ett bra drev, vi kramas en stund innan han utan tvekan söker ut igen och får upptag igen.

dsc_4886

Ikväll har han, liksom igår, fått den behandling en riktig kämpe förtjänar. Efter dusch för att få bort lerinpackningen, rejäl massage/streching och en lyxmåltid med köttfärs, äggula och kallpressad rapsolja så ligger prins Herbert Hebbe Hebbson nerbäddad i soffan. Jag sitter bredvid och berättar för honom hur fantastisk han är, vilken prestation han gjort under helgens två jaktdagar. Han lyssnar och slickar mig i örat som tack. Som jag älskar den här hunden!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar