Jaktsnack, jakthundar, god mat och hopphästar

Direkt efter jobbet i fredags tog jag bilen och styrde ner till min vän Sandra i Borås för en ”lyxweekend” med jaktsnack, en massa jakthundar, god mat, lite fotografering och avslutningsvis hästhoppning live på Gina Tricot Grand Prix. På fredagen och lördagen hade vi också sällskap av Johanna som även hon jagar och har jakthundar. Kan det bli bättre?

DSC_6637-1
Sandra och Jolly

En sak vi pratade om var just hur det är att vara tjej och jaga, hur vi blir bemötta i olika jaktlag. Jag har faktiskt aldrig varit med om att bli negativt bemött för att jag är tjej när jag varit på jakt. Inget överdrivet ”omhändertagande” eller ”förminskande”, däremot finns oftast en nyfikenhet kring hur det kommer sig att jag jagar. Och nyfikenhet är bra, och att våga fråga är ännu bättre. Det skapar dialog och därmed försvinner eventuella negativa förutfattade meningar. I jakt finns inga skillnader mellan hon, han och hen. Vi är alla ute på samma premisser och har samma ansvar för en säker och trevlig jakt, att vi sedan tar vara på varandras olika styrkor och förmågor är en självklarhet!

DSC_7080-1Det lönar sig att ha kameran med när Sandra tar med mig ut på viltsafari!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar