Jaktledigt blev viltspår

Jaktfri dag idag, och morgondagens jakt är initialt tillägnad Hebbe. Det dåliga samvetet gällande en understimulerad Grim tog överhand. Det gick bli ett längre och lite svårare viltspår! Inget blod, i vanlig ordning. Bara den där klumpen med älgpälsen i slutet på snöret.

Grim tog spårstarten på vägen fint och satte sin vana trogen iväg som en rymdraket. Och efter går jag och håller krampaktigt tag om spårlinan och förbannar mig själv för att jag aldrig har handskar på mig. Hoppas ingen ser mig, tänker jag generat, samtidigt som jag minns tidigare idag när jag la spåret hur familjen i bilen som passerade mig när jag stod intill vägen med en pälsklump i ett snöre log lite förstående mot mig…

Efter ca 100 meter på vägen vek jag av över diket och genom lekparken där det var både nytt och gammalt bök från vildsvin. Inga problem för Grim.

Därefter över ett vattenfyllt dike… (oj vad suddig bilden blev, undrar varför…)

…och ut på ängen, över flera rådjurslegor.

Halvvägs på ängen viker spåret skarpt av till höger och går in i skogen och över en naken bergsknalle där jag sedan väljer att avsluta spåret. Grim är naturligtvis inte alls nöjd över att stanna där, han som var såååå nära att komma ikapp.

Glädjande ändå är att han inte valde mina spår hem som kanske varit det mest naturliga ändå, han hittade något annat som luktade gott istället så jag valde att följa efter honom en bit. Alla vägar bär hem till mig, liksom!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar