Jakt är jakt…

Som jag skrivit tidigare så har jag i år valt att inte knyta upp mig för jakter under säsongen utan hoppat på det som erbjuds och passar i schemat. Initialt var jag lite orolig för att det skulle innebära att vi fick för lite jakt, men så har inte fallet varit. Det har varit åtminstone en hundjakt i veckan, inte sällan två.

Nu i helgen blev den en förmiddagsjakt på vår egen jaktmark. Först en liten såt där en person gick utan hund för att försöka stöta ut rådjuren. Jag stod på pass på en holme mitt emot skogen. Fyra rådjur kom långsamt ut ca 30 meter från mig, och gick tätt i klunga och stannade till utom synhåll och möjlig skjutriktning. Efter en stund kom ytterligare ett rådjur ut och fick med sig de andra rådjuren i full flykt.

Andra såten gick jag som hundförare och släppte Hebbe. Rätt omgående fick han upp ett drev på en råget. Jag tog mig ett fint pass uppe på en kulle där jag hade fin uppsikt, men tyvärr gick inte rådjuret varken mitt eller någon jaktkamrats pass. Han har ytterligare två drev denna dag, men inget som går i pass.

Grim fick stå över denna dag. Vår jaktkamrat släppte sin hund i hopp om att hitta vildsvinen, men även de kom undan denna dag. Vad är det man säger. Jakt är jakt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar