Ibland är det frysta köttet som ett kinderägg…

…och då gäller det till att improvisera och tänka om när den lilla älgsteken var grytbitar. Mina planer att lägga en mindre älgstek i UDS blev något helt annat – nämligen Biff Rydberg a la Ewa (dvs det som finns i kylskåpet).

Krydda med nymald svartpeppar, salt, enbär, dragon och vitlök.

Lägg sedan köttet i sous vide, ca 56 grader i en timme.


Förbered tillbehören: jag tog färsk vitkål, stjälken på broccolin och brysselkål.

Blanda 2 dl creme fraiche, 3 stora tsk dijonsenap och 3 lika stora tsk vanlig senap.

När köttet legat klart i sous vide, stek köttet hastigt på hög värme samtidigt som du i en annan panna steker på tillbehören.

Klart! Svårare än så var det inte! Smaklig spis! 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar