Hipp hipp hurraa! Grim fyller ett idá!

11 februari 2016

Valpar i all ära, men nog är det skönt när hundarna växer upp. Grim, vår Wachtel/jämte-korsning har varit en utmaning för såväl tålamodet som för plånboken. Jag vet inte hur många elsladdar, skor, leksaker, pärlplattor eller möbler han tuggat sönder. Hans tillåtna tuggleksaker gräver han ner ute eller gömmer i soffan. Men idag fyller han (äntligen) ett år. Det har varit några riktigt tuffa månader att ha honom som valp/unghund men nu börjar jag se ljuset i tunneln och möjligtvis kunna skörda frukten av allt arbete.
DSC_1363

Grim är en fantastiskt häftig hund. Han är som en fälttävlanshäst. Högbent, snabb, smidig – och med en vilja som aldrig tar slut. Samtidigt som han är otroligt social och älskar uppmärksamhet och smyger gärna in och försöker få plats i sängen med oss tvåbenta i flocken.

Vi bestämde, min man och jag, att vi första året inte skulle jaga med honom utan ägna hela första året med lydnadsträning och spårträning. Under senhösten/vintern har vi släppt honom för skogsträning, samt släppt honom i vildsvinshägn vid Roslagens Jakt i Almunge. Det ser lovande ut, riktigt lovande.
DSC_5116

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar