Hemlagade hamburgare på nymald högrev

8 februari 2016

Min granne är en fena på att laga mat. Faktum är att min son ofta pratar om maten han fått äta där hemma. Med inspiration därifrån så har jag vågat mig försöka på att göra hamburgare själv enligt principen ”keep it simple”. 🙂

1602086-lewaiskogen

Skär bitar av högrev (gärna en bit med mycket fett), salta och peppra.

1602081-lewaiskogen

Mal köttet i en köttkvarn.

1602082-lewaiskogen
Förbered tillbehör. Jag hade idag rödlök, morötter, gurka, blandsallad, ärtskott, stekta champinjoner, stekt bacon, stekt halloumi.

1602083-lewaiskogen
Forma köttfärsen till runda bollar, pressa inte för hårt! Jag brukar använda decilitermåttet för att få lika stora bitar.

1602084-lewaiskogen
Lägg bollarna i varm stekpanna när smöret börjar bubbla och pressa ut dem till ca 3 cm tjocka hamburgare.

1602085-lewaiskogen
Smaklig spis!

1602086-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar