Hembakta hamburgerbröd

18 februari 2016

Jo då, vi äter annat också. Men jag snöar lätt in på favoriter och så upprepar jag dem tills jag hittar en ny favorit. Däremot gillar jag att förändra och förbättra recepten (dvs mitt ta på måfå-recept).

Idag blev det hamburgare på älg, kryddad med salt och peppar. Recept på brödet finns under bilden.

16021718-lewaiskogen

25 g jäst
3-4 dl vatten
en skvätt olja
en msk honung
salt
mjöl
Blanda alltsammans och låt det jäsa ca 40-50 minuter. Häll ut degen på bordet och skär i 8-10 bitar, forma dem till runda delar men arbeta degen så lite som möjligt! Låt bullarna jäsa på plåt i ca 40-50 minuter, pensla med ett uppvispat ägg och strö på sesamfrön. In i ugn på ca 225 grader i ca 10 minuter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar