Helgrillat vildsvin

God mat smakar väl aldrig så bra som i goda vänners sällskap?

Vår granne är en fena på allt som har med grillat att göra, och vi har länge pratat om att vi skulle helgrilla ett vildsvin. Så när jag lyckades skjuta en ”lagom grillgris” (får man verkligen skriva så?!) för Grim i vintras frös vi in den ostyckad just för den första grillkvällen med grannarna för sommaren.

1605111-lewaiskogen

Så när den där första härliga försommarvärmen aviserades av SMHI bestämde vi oss för att ”nu kör vi”, varpå grannen byggde ihop en ställning och anordnade en lämplig plats att ha glöden på.

1605112-lewaiskogen

Det är en hel del pyssel, och det kräver en hel del passning av dels glöd men även att snurra köttet någon gång i timmen, och det tar lite längre tid än man tror. Men det är så värt det! Vi saltade köttet rejält till en början, och penslade sedan på köttet med lite då och då med en marinad.

1605115-lewaiskogen

Självklart måste köttet provsmakas med jämna mellanrum!

1605114-lewaiskogen
Och Grim övervakade från andra sidan staketet att allt gick rätt till!

1605113-lewaiskogen

Tillbehören bestod av sallad, rättikagratäng, och olika fantastiska röror. Bland annat denna paprikaröra (en burk grillad paprika, några pressade vitlöksklyftor, 2 dl turkisk meze matyohurt, 150 g philadelphiaost, 1 dl hackad gräslök, 2 pressade vitlökar).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar